PÄÄSIÄINEN KALDOAIVISSA

 

KAUAN ODOTETTU KESKIVIIKKO, PÄÄSTÄÄN VIHDOIN MATKAAN.  YÖJUNALLA MUKAVASTI ROVANIEMELLE JA RAPIAT 500 KM AUTOLLA NUORGAMIIN. ILMA ON LOISTAVA, AURINKO PAISTAA JA MAISEMA MUUTTUU KILOMETRI KILOMETRILTÄ KAUNIIMMAKSI..

Jääputous

 

KUN INARIN KUNTA VAIHTUU UTSJOEKSI, MYÖS ILMA MUUTTUU, LUNTA PYRYTTÄÄ TAIVAAN TÄYDELTÄ, VOI EIIIIIIII !

VÄLILLÄ LUMIPYRY HELLITTÄÄ, JA HETKI ENNEN NUORGAMIA ALKAA TAAS. ONNEKSI PYRY LAKKAA KUN PÄÄSTÄÄN PULMANKIJÄRVEN PÄÄHÄN. KAMOJEN LAITTO AHKIOIHIN KESTÄÄ AIKANSA, ONHAN MEILLÄ PUOLI KOTIA MATKASSA.

Uhkaavia pilviä matkalla Pulmankijärvelle

 

Perävalot kateissa retkeilyreitin lähtöpaikalla

KUUDEN AIKAAN PÄÄSTÄÄN SUKSIEN PÄÄLLE. PULMANKIJOEN YLI SILLAN VIERESTÄ JA SIITÄ KELKKAURALLE. TUTTU PAIKKA LÄHTEÄ MATKAAN. MUTTA JOTAIN OUTOA OLI, MÖKKEJÄ ? EI NIITÄ VIIMEKSI  OLLUT, VAI OLIKO? MAASTO KUITENKIN NÄYTTÄÄ OIKEALTA JA JATKOIMME OHI MÖKKIEN. HEIII, NYT NÄYTTÄÄ TUTULTA, OIKEA REITTI ON EDESSÄ.

ONNEKSI TIESIN  MITÄ OLI TULOSSA, JOTEN VAIHDOIMME LUMIKENGÄT JALKAAN HYVISSÄ AJOIN. KIITOS KUNTOSALIN, AHKIOT NOUSEE  PUOLLAMOAIVIN RINNETTÄ RIVAKASTI. NIIN RIVAKASTI, ETTÄ EN MALTA KUUNNELLA KUN TAPO MAINITTEE KELKKAMERKKIEN MENNEEN TOISEEN SUUNTAAN, MIE VAAN SEURAAN KELKANJÄLKEA JOKA TUNTUU HYVÄLTÄ. MUTTA JOHAN EMÄNTÄKIN HAVAHTUU KUN ALAMME LASKEA RYTIKKÖISEEN KURUUN....TÄTÄ MENNÄÄN, PAKKOHAN SEN ON REITILLE MENNÄ JOSSAIN VAIHEESSA. MYÖS KOMPASSI KERTOO OIKEASTA SUUNNASTA.  SITÄ PAITSI, OLIN JOKA TAPAUKSESSA HARKINNUT VAIHTOEHTOISTA REITTIÄ KURUN KAUTTA.

ILTA HÄMÄRTYY, KUU NOUSEE TAIVAALLE, OSUMME MYÖS VIHDOIN VARSINAISELLE REITILLE. PAKKASTA TAITAA OLLA JO JONKIN VERRAN. MUTTA ON HYVÄ HIIHTÄÄ. MIELI ON RAUHOITTUNUT, TULLUT PERILLE.

KUUTAMO MENEE PIILOON JA MINNALTA SAAMANI OTSALAMPPU PÄÄSEE TÖIHIN.  HUIKEA ON ERO OTTALAMPUILLA ! EI MIKÄÄ LUUVALO, VAAN OIKEASTI VALAISEVA LAMPPU, HIANOO !

LUNTAKIN ALKOI JO HIUKAN SADELLA, MUTTA OLIMME  ONNEKSI JO LÄHESTYMÄSSÄ TSUOMASVÄRRIÄ. PITI VIELÄ PÄÄTTÄÄ, ETTÄ YRITETÄÄNKÖ SUORAAN KANNAKSEN YLI, VAI KIERRETÄÄNKÖ PARI KILSAA HELPOMMAN KAUTTA.  NO, LÄHDETTIIN SUORAAN KANNAKSEN YLI. SE TYYPILLINEN VIRHE, TOISTEN JÄLKIÄ SEURATEN.  SUKSET EIVÄT PITÄNEET JUURI YHTÄÄN, MUTTA EMME VIITSINEET  PIMEÄSSÄ VAIHTAA LUMIKENKIÄ. JOTEN, ARMOTONTA RASKASTA KISKONTAA VÄSYNEENÄ JA NÄLKÄISENÄ. TAPO KIROAA JA ILMOITTAA OSTAVANSA KELKAN.

VIHDOIN OLEMME KÄMPÄN EDUSTALLA. ONKO KETÄÄN MUITA? YKSI AHKIO, KAKSI, KOLME, EIKUN NELJÄ ! JA VIIDET SUKSET, VOI TSIISUS !

KURKISTAN KÄMPÄN OVESTA SISÄÄN JA SIELLÄ ON VÄHINTÄÄN YHTÄ HÄMMENTYNEET ILMEET. MUTTA NÄMÄ NELJÄ TEEKKARIA+KANDI ANTAVAT NOPEASTI TILAA VÄSYNEILLE VANHUKSILLE. PAISTAMME KALKKUNAMAKKARAT KAMINASSA JA TUTUSTUMME KÄMPPÄKAVEREIHIN. MUKAVIA POIKIA, PELAAVAT KORTTIA OMITUISILLA SÄÄNNÖILLÄ. KAHDEN AIKAAN VIHDOIN KÖMMIMME MAKUUPUSSIIN. POJISTA VAIN YKSI JÄÄ KÄMPPÄÄN, MUUT MAJOITTUVAT ULKOETEISEEN. SYYKIN SELVISI, TAPOLLA OLI KUORSAUSKAVERI.

YÖ SUJUI KOLMIÄÄNISESTI....HETKINEN, KAKS MIESTÄ JA KOLME ÄÄNTÄ??? JOKU ETEISESTÄ  OLI YÖLLÄ KÖMPINYT KÄMPÄN LATTIALLE.

HUOMISIIN.